Naamloos-1 Created with Sketch.

Hbo/wo Anders

bgimg_vacatures

HBO/WO

Voltijd:
De voltijd pabo wordt vaak door jonge mensen gedaan. Mensen die net van de middelbare school of van het mbo af komen. Een voltijd studie wil zeggen dat je 5 dagen per week beschikbaar moet zijn voor je opleiding. Vanaf het begin van je studie loop je één dag in de week stage.
Volg deze link voor meer informatie

Anders:
Voor toelating tot de pabo moet je eerst een 21+ toets doen. Doormiddel van deze toets kun je aantonen dat je een hbo-opleiding aankunt. Voor meer informatie kijk op: Volg deze link voor meer informatie

Deeltijd:
Vierjarige deeltijd: De deeltijd pabo is een opleiding die je naast een baan kunt volgen. Je loopt in ieder geval één dag in de week stage. Hoe vaak je les hebt is afhankelijk van de locatie waar je de opleiding gaat volgen.
Volg deze link voor meer informatie

Verkorte deeltijd:
Wanneer je al een hbo of wo opleiding hebt afgerond kom je in aanmerking voor de verkorte deeltijd. Dit is een opleidingsvariant waarbij je in twee jaar je volledige pabo diploma kunt halen. Ook bij deze opleidingsvariant loop je vanaf de start één dag in de week stage. Hoe de opleiding verder wordt ingericht is afhankelijk van de locatie waar je de opleiding gaat volgen.
Volg deze link voor meer informatie

 

Duaal/ flexibel:
De duale pabo, ook wel flexibele pabo genoemd, is een opleidingsvariant die nog niet zo lang bestaat. De opleiding is competentie gericht, waardoor je werk- en levenservaring kunt inzetten. Bij deze opleidingsvariant loop je twee dagen in de week stage. Daarnaast heb je 1 keer in de twee weken les.
Volg deze link voor meer informatie

 

Zij-instroom traject:
Het zij-instroomtraject is een traject voor mensen die een hbo- of wo opleiding hebben afgerond. Je staat vanaf de start van het traject betaald voor de klas en kunt in twee jaar je lesbevoegdheid halen.
Volg deze link voor meer informatie