Hi!, hier ben ik weer met mijn nieuwe maandelijkse blog. Ik ben Saskia, moeder van twee jongens van 9 en 10 jaar. Ik woon samen en heb een baan in de makelaardij. Ik ben nu tweedejaars PABO student aan de deeltijdopleiding bij InHolland in Dordrecht en loop elke week een dag stage in groep 7. Alles bij elkaar dus een druk bestaan.

De werkzaamheden volgen elkaar op. Zo ben ik het ene moment druk met het overhoren van de oudste terwijl mijn laptop naast me opengeklapt ook om aandacht vraagt. Morgen moet ik namelijk naar stage en ik ben nog druk met het afronden van mijn lesvoorbereiding voor een zelfontworpen les woordenschat. Als afsluitende opdracht ben ik een Kahoot!-quiz aan het maken, iets wat mijn eigen jongens reuze interessant vinden. Zo interessant dat ze regelmatig vragen ‘mogen we een Kahoot! maken?’, wat eigenlijk gewoon een verkapte variant is van ‘mogen we op de tablet?’ Maar goed ik dwaal af, want waar ik naar toe wil is naar een stukje ontspanning tussen de bedrijven (zeg maar gerust industrieterreinen) door!

Want dat dat af en toe écht nodig is, dat kan ik je vertellen. Je bent namelijk nooit klaar! Het is belangrijk dat je met jezelf duidelijke afspraken maakt over de momenten waarop je werkt en er dan ook daadwerkelijk voor gaat zitten. De momenten dat je dan met jezelf afspreekt om eens lekker te ontspannen kun je dan ook ten volle nemen. Al is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral om hetgeen ik hierboven beschreef: ‘je bent nooit klaar’. Maar om het vol te kunnen houden is het noodzakelijk om te ontspannen, of dat nu is door lekker te gaan wandelen, een boek te lezen of een serie te kijken, dat maakt niet uit. Je doet wat bij je past. Ik vind het heel fijn om te gaan wandelen en ga graag de natuur in. Mijn gedachten laat ik dan even de vrije loop en ik weet dat ik aan het ontspannen ben als ik me bewust ben van het felgroene mos op een boomstam of van de vogeltjes die ik hoor fluiten. Ik geniet van deze momenten en probeer alles weer in perspectief te zien. Zo ben ik dankbaar voor alle nieuwe dingen die ik leer en de kansen die het me biedt om over een paar jaar te werken als juf. Een diepgewortelde wens die uitkomt.

Zo hielp InHolland me ook om te ontspannen. Alle studenten kregen namelijk een online filmavond van Cineville cadeau. Dat kwam precies op tijd. Ik ga er eens lekker voor zitten! Bedankt InHolland!