Alblasserdam, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk, Zwijndrecht, september 2021 – Donderdag 23 september 2021 is het de dag van de PIT’er. Vijf jaar geleden heeft PIT kinderopvang & onderwijs besloten de dag van de pedagogisch medewerker en de dag van de leraar samen te voegen tot een dag van de PIT’er waarop alle medewerkers van PIT kinderopvang & onderwijs centraal staan. Als dank voor hun enorme inzet in de afgelopen hectische periode kregen alle medewerkers dit keer een lunchbox. De PIT’ers van kindcentrum Doerak in Zwijndrecht kregen als eersten hun cadeau uitgereikt uit handen van bestuurder Ad Vos.

 

PIT zet zich dagelijks in voor de beste ontwikkelkansen voor kinderen, zodat zij hun toekomstdromen kunnen waarmaken. “Dat vraagt ook dat we iedere dag opnieuw met zorg omgaan met die toekomst, met aandacht voor mensen, milieu en middelen. Daarom hebben we oog voor het welbevinden en de vitaliteit van onze kinderen en onze PIT’ers. Niet voor niets zijn de aanpak van de werkdruk en de nadruk op beweging en gezond en lekker eten typisch PIT. Verder kijken we hoe we onze ecologische voetafdruk kunnen verkleinen, bijvoorbeeld door minder energie te gebruiken en minder afval te produceren. Ook zijn we voortdurend op zoek naar alles wat kinderopvang en onderwijs kan verbeteren, niet alleen binnen PIT, maar maatschappij-breed. Zo werken we samen aan een duurzamer nu en bouwen we met elkaar aan een betere toekomst,” licht Ad toe.

 

De bestuurder en het management van PIT hopen dat de medewerkers met het cadeau iedere dag met veel plezier en smaak gezond en verantwoord hun energie op peil kunnen houden en tegelijkertijd de wereld voor jong en oud, klein en groot in een doosje kunnen hebben en houden. “Ik ben er trots op dat alle collega’s ondanks de anders dan andere omstandigheden de afgelopen periode hun rug recht hebben gehouden en vol energie en met pit zijn doorgegaan. Op naar een duurzaam 2022.”