De pabo staat natuurlijk bekend als praktijkschool, waar je mag knutselen, dansen en muziek kan maken. Gezellig met je klas tijdens de danslessen losgaan, elkaar helpen bij het bedenken van leuke lessen en in de pauzes lekker gek doen. Dat dachten wij allemaal toen we aan de pabo begonnen…

Toen ik in begin 2019 naar de pabo in Dordrecht ging kijken wist ik meteen dat dit mijn droomschool is. De school is heerlijk klein, waardoor je iedereen persoonlijk kent. Gezellig een praatje maken met je klasgenoten, maar ook met de docenten die les geven op de pabo. Dit is voor mij de perfecte samenstelling van leren en sociale contacten houden.

In begin 2020 werd dit allemaal anders. De scholen moesten sluiten. Ik zat toen nog op de middelbare school, maar kreeg al snel te maken met de maatregelen op de pabo. Het introductiekamp werd een introductiedriedaagse, we mochten alleen de dinsdag naar school voor kennismaking met de klas en verder moesten we iedereen leren kennen achter onze laptop. Als beginnend pabostudent leek dit een verschrikkelijk moeilijke tijd te worden, maar we hadden uitstekende docenten die erg hun best deden om het zo leuk mogelijk te maken.

Bij de muzieklessen gingen we op afstand aan de slag met onze muzikale kennis. Ondanks dat er een scherm tussen zat, werden we erg betrokken bij de les. De geschiedenislessen werden gegeven alsof we in één lokaal zaten en de ict lessen waren erg onhandig, maar wel lachwekkend.

Het mooie aan de pabo was dat ondanks dat alles anders was, ik de pabo van de open dag in de online lessen herkende. Alle docenten waren erg druk bezig met ons welzijn. Aan het begin van de pedagogiek lessen werd altijd gevraagd hoe het met ons was. Ook konden wij onze stage alsnog online bespreken met klasgenoten, omdat hier echt aan gedacht werd. Alle docenten van de pabo doen elke les weer hun best om voor ons een leuke en leerzame online les neer te zetten en om ons ook online te ondersteunen in onze studie.

Voor mij is de eerste periode van de pabo daarom ook erg geslaagd, omdat ik me echt gehoord voel op de pabo. Gelukkig hebben wij de laatste weken voor de vakantie echt veel fysieke les gehad, dus hebben wij alle docenten ook echt leren kennen. Maar online of fysiek, de pabo Dordrecht staat klaar voor al hun leerlingen!

Houd onze website en social media in de gaten voor meer inspirerende blog berichten van pabo studenten en leraren!