Naamloos-1 Created with Sketch.

Nieuws

bgimg_referenties
KBS de Toermalijn

KBS de Toermalijn doet mee aan de nationale buitenlesdag!

Op 22 september namen de kinderen van KBS de Toermalijn deel aan de nationale buitenlesdag. De nationale buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton enĀ  IVN natuureducatie.

De frisse lucht, beweging en speelse manier van leren zorgen ervoor dat kinderen beter presteren. Op de Toermalijn doen we dit al vaker; een dictee kan je prima met stoepkrijt op het plein schrijven, lezen is lekkerder in de buitenlucht en er valt heel veel te ontdekken op het plein en in de buurt. Ook werken we met chromebooks dus de gewone lessen zijn makkelijk naar buiten te verplaatsen.

Vandaag deden we er een schepje bovenop en werden er extra lessen georganiseerd buiten. Groep 4/5a is bijvoorbeeld bezig met het thema bruggen. Buiten kun je daarmee uitstekend zelf aan de slag! Groep 4/5b leerde buiten spelenderwijs. De groepen 8 meten van alles op wat op het schoolplein te vinden is en rekenen de oppervlakte uit. De spellingles was een estafette vandaag en de werkwoordspelling was omgetoverd tot een circuit. Ook de peuters van Yes! Kinderopvang deden gezellig mee en waren op het plein te vinden. En omdat je met dit weer niet genoeg buiten kunt zijn sloten de kinderen die naar de BSO van Yes! gingen de dag ook af met buitenactiviteiten.