Spring is in the air.

Terwijl ik de titel voor deze blog schrijf voelt het buiten als een koude winterdag. Ik snap er geen fluit meer van. Maar de zon heeft zich al even laten zien, dus ik heb er alle vertrouwen in dat ze zich snel weer zal aankondigen. Heerlijk! Ik ben zo’n type die geniet van alle seizoenen, die vindt dat ieder seizoen iets moois heeft en ook oprecht kan uitkijken naar de wisseling tussen de seizoenen.

Maar eerlijk is eerlijk, de winter duurt mij nu ook iets te lang! De lente betekent niet alleen een beter humeur door de warmere temperaturen, meer buiten zijn en schattige babydiertjes, maar ook door langere dagen. En dat is echt iets waar ik tijdens het studeren heel goed op ga. De langere dagen geven mij automatisch meer energie en de afgelopen jaren ben ik erachter gekomen dat ik dan, wat betreft studie, in de avond ook veel productiever ben dan in de herfst en winter wanneer het eerder donker wordt.

En die extra energie kan ik nu extra hard gebruiken want ik ga nu echt afstuderen!!!! Whaaaaaa, het is bizar om het uit te spreken. Voor dit blog kon ik het nog niet uitspreken, omdat ik nog een toets moest halen. Deze toets was waarschijnlijk wel de minst favoriete van alle toetsen: kennisbasis wereldoriëntatie. Ik begrijp dat de algemene kennis van een leerkracht op een bepaald niveau moet zijn, maar dit was voor mij een hele pittige. Dit omdat ik met mijn 38 jaar (ik was vorige week jarig…hoera hoera), er al 21 jaar uit lig wat betreft de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, natuuronderwijs en techniek. Ondanks dat ik het interessant vond om te leren, was het veel om in één keer te leren.  Om dit studiejaar nog te kunnen afstuderen moest ik deze toets twee weken geleden echt halen. Na vier weken keihard studeren was ik ervan overtuigd alles te weten….totdat ik in de toets zat….boehoe! Wat een bak ellende! Het was zo pittig. Veelal inzichtvragen; koppelingen leggen e.d. Ik had er geen vertrouwen meer in dat ik dit jaar nog zou gaan afstuderen, maar vorige week kreeg ik te horen dat ik het toch gehaald heb. De boehoe wordt een woehoe! 😊

Ben of ken jij diegene die ook aan deze studie wil beginnen en er net als ik zo lang uit ligt: oefen ieder studiejaar met deze stof en wacht niet tot het afstudeerjaar 😉 Dat scheelt je waarschijnlijk een hoop stress.

Ondanks het koude weer heb ik met dit nieuws de lente in mijn bol; ik heb er zin in, ik ga knallen, ik ga ervoor…. Dit studiejaar wil/ga ik afstuderen!!!!

In mijn volgende blogs neem ik jullie mee in mijn afstudeeronderzoek.

Geniet van al het moois, lieve allemaal.

 

 

Liefs, Maureen

@maureen_schrijft