Een week waar we als leerkrachten enthousiast van worden.

We pakken dan ook helemaal uit met verklede kinderen en teamleden.  Natuurlijk allemaal passend bij het thema ‘worden wat je wil’.

 

De ouderraad had ons ook weer fantastisch geholpen om het thema op verschillende manieren uit te beelden. Zo hadden we al een aantal dagen voor de opening mooie poppen op het podium met allemaal verschillende uniformen. Er was een agent, een verpleegkundige, iemand uit de bouw en nog veel meer beroepen. Iedere ochtend stopten de kleuters even bij het podium om alle woorden die bij het beroep horen te leren. Er zijn weer een hoop woorden bijgeleerd hierdoor.

 

Helaas was het geen zonnige dag, dus hebben wij een leuk alternatief bedacht. Wij gingen digitaal! Doordat we allemaal inmiddels goed online uit de voeten kunnen, konden we snel het programma omzetten. Alle leerkrachten kregen een link en zo kon iedere leerkracht samen met de met de kinderen genieten van de opening. De Kinderboekenweek werd officieel geopend door de wethouder van onderwijs, Kees de Ruijter! Daarna is de wethouder ook nog iedere klas even langsgegaan om hen persoonlijk te begroeten en over zijn vak te vertellen.

 

Daarna werd er natuurlijk in de klas gedanst om ook op die manier de Kinderboekenweek in te luiden. En hoe leuk is het dan om te zien dat de grote kinderen van groep 8 in de kleuterklassen gaan helpen door het dansje voor, en mee te doen met hen.

We hadden nog meer behulpzame ouders, ooms, tantes, opa’s en oma’s die ook over hun mooie beroepen kwamen vertellen. Ook de wijkagent is langsgekomen om te vertellen wat hij allemaal doet op een dag.

De kinderen kregen gelegenheid tot het stellen van vragen om zo goed te begrijpen wat ieder beroep inhield. Wat hebben ze goed geluisterd en meegedaan.

 

Het was een heel leuke en leerzame dag.