Het werk in het onderwijs geeft mijn leven zin

Mensen in het onderwijs zijn doeners. Dat past bij mij. In mijn vorige leven had ik een eigen bedrijf. Ik wilde wat anders. Meer zingeving. Dat heb ik als zij-instromer in het onderwijs gevonden.

In mijn vorige job als ondernemer en werkgever werd er naar mij gekeken als er besluiten moesten vallen. En eerlijk gezegd vond ik dat prettig. Zelf bepalen welke richting je opgaat. Als schoolleider draag ik ook die verantwoordelijkheid. Maar minstens zo belangrijk is het geven van ruimte aan de teamleden om eigen afwegingen en keuzes te maken. Dat is een groot verschil met mijn werk vroeger. In het onderwijs werk je echt samen.

School is veel meer dan een leerplek
Voor mij is een dag geslaagd als ieder kind op zijn eigen manier weer wat heeft geleerd. En geloof me, dat is soms best lastig. Minstens zo belangrijk is het dat alle collega’s, als team weten samen te werken. Dat school veel meer is dan een plek om te leren, is mij nog veel duidelijker geworden. Tijdens een informatieavond hadden we een bingo georganiseerd. Een nieuwe leerling deed mee, samen met zijn ouders. Hij won geen prijs en kwam dat wat verdrietig bij mij melden. Maar je hebt wel nieuwe vriendjes ontmoet, legde ik hem voor. Dus eigenlijk heb je heel veel gewonnen, stelden we samen vast…

Waarom het onderwijs?
In het onderwijs mag je een glimlach op een kindergezicht toveren en geef je echt zin aan je leven. En je krijgt er veel meer dan alleen een salaris voor terug. Ik weet het uit ervaring. Het onderwijs heeft mensen nodig. Misschien wel iemand zoals jij.