Jouw carrièreswitch naar het onderwijs

Wil jij graag werken met kinderen maar zie je jezelf niet direct voor de klas staan? Word schoolleider op de basisschool!

Binnen een school werken niet alleen maar leerkrachten. Het onderwijs biedt nog veel meer kansen! Ga werken als school- of teamleider en lever een onmisbare bijdrage aan de groei en ontwikkeling van kinderen én aan de kwaliteit van het basisonderwijs. Je bepaalt bijvoorbeeld beleid, optimaliseert de leeromgeving en je motiveert het docententeam.

De opleiding ‘Schoolleider Basisbekwaam’ leidt jou op tot leidinggevende op de basisschool. De opleiding is er in drie varianten: de eenjarige deeltijdopleiding en daarnaast de verkorte deeltijdopleiding die je kunt volgen als je al een opleiding in het middenmanagement (of vergelijkbaar) hebt afgerond.

Meer informatie over de opleiding en de toelatingseisen vind je hier.

Heb je advies nodig over jouw situatie? Neem dan contact met ons op!


Bekijk hier hoe je leraar kan worden   Kom meelopen!

afbeelding
afbeelding 2

Zin in lesgeven Training

Denk jij na over een carrière als leerkracht? Na de training Zin in Lesgeven weet je beter of dit mooie beroep bij jouw past. De training Zin in Lesgeven is een driedaagse onderdompeling in het onderwijs. Je maakt kennis met de ins en outs van het leraarschap. Na afloop kun je de vraag beantwoorden of ‘je het moet doen’, of je er gelukkig van wordt én of je het in je hebt.

De training Zin in Lesgeven is een driedaagse onderdompeling in het onderwijs. Je maakt kennis met de ins en outs van het leraarschap. Na afloop kun jij de vragen beantwoorden: of je ‘het moet doen’, of je er gelukkig van wordt, en of je het in je hebt. Tweede, minstens zo belangrijke doel van de training is het enthousiasmeren en motiveren van degenen die het ‘in zich’ hebben. We bieden deze training op diverse locaties in het land aan.

Ik ben geïnteresseerd meld mij aan voor de training

Mic icon

Podcast zin in lesgeven

Benieuwd naar de ins en outs van de overstap naar het leraarschap? Luister de podcast over de overstap met second-career teachers (zij-instromers), begeleiders, schoolleiders, beleidsmakers, onderzoekers en nog veel meer betrokkenen uit het onderwijs.

Beluister de postcast
Group 819

webevents van het onderwijs loket

Overweeg jij een carrière in het onderwijs en ben je benieuwd hoe deze overstap eruit zou zien? Twee ervaringsdeskundigen delen hun verhaal: waarom ze zijn overgestapt naar het onderwijs, hoe hun oriëntatieproces eruitzag en waar ze nu terecht zijn gekomen.

Het onderwijsloket