AFWISSELEND – De meivakantie zit erop en ik dompel me weer vol in het leven van een student! Meerdere keren heb ik bij me zelf gedacht: ‘wat is het toch leuk dat ik weer aan het studeren ben!’ Ik ben dan bijvoorbeeld bezig met iets wat ik anders NOOIT had gedaan. En ik leer daardoor zoveel nieuwe dingen! Ik noem er eens een paar:

  • Notenschrift noteren bij 40 (!) kinderliedjes waarvan ik er ook nog een paar moet gaan zingen en spelen voor het vak muziek.
  • Op zoek naar de historie van het dorp waar mijn praktijkschool staat en een historische wandeling organiseren voor mijn stageklas voor het vak omgevingsonderwijs.
  • Op zoek naar snackrepen in de supermarkt voor een onderzoek naar hoeveelheid suikers in de reep welke de kinderen weergeven in een diagram in een door mij ontworpen les voor mijn rekenportfolio.

En zo kan ik nog wel even doorgaan! De opleiding tot leraar basisonderwijs is namelijk een opleiding waarbij je heel breed wordt opgeleid. Je zult ook redelijk vaak uit je comfortzone moeten stappen als je bijvoorbeeld jezelf al zingend opneemt op video, of als je al dansend door de woonkamer je opdrachten uitvoert voor dans. Uiteraard moet ook dit opgenomen worden.

Ik volg de DIGI-PABO, een  4-jarige deeltijdopleiding en heb gekozen voor “deels op afstand”. Dat houdt in dat ik gemiddeld eens per 5 weken een dag naar school ga (of zoals nu online les krijg). Het is heel fijn om mijn studiegenoten én docenten te spreken op die dagen.

Afgelopen week had ik ook een geweldige week! Voor een internationaal uitwisselingsprogramma (Cross Cultural Experience) deed ik mee aan een 3-daags online seminar georganiseerd door de Hogeschool in Wenen. Onderwerp van het seminar was ‘Drama in Education’. Wat een belevenis. Ondanks dat het programma volledig online was hebben we zoveel kunnen doen! Zo hebben we in een groepje  van 7 een compleet script geschreven en uitgevoerd! Hebben we een rondleiding gekregen in Wenen en het theatermuseum uitvoerig bezocht! Het was een hele toffe ervaring en laat maar weer zien hoe afwisselend het lesprogramma is.

Als je nu meer wilt weten over de opleiding tot leraar basisonderwijs van InHolland en de verschillende opleidingsvarianten, bezoek dan de online open avond op woensdag 9 juni! Zowel docenten als studenten zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Zien we je dan?

Zoals je ziet was het weer in de meivakantie net zo afwisselend als de opleiding tot leraarbasisonderwijs 😉