Ein-de-lijk!

8 februari was het zover: de scholen mochten weer open. Eindelijk mochten mijn kinderen weer naar school, eindelijk mocht ik weer fysiek lesgeven en eindelijk zouden we weer een beetje teruggaan naar het oude fijne ritme. Woehoe!

Mijn kinderen waren door het dolle heen. Ze hadden de juffen gemist, maar nog het meest hun vriendjes en vriendinnetjes. In deze tijd besef ik me des te meer hoe belangrijk een sociaal leven voor iemand kan zijn. Dus ook voor kinderen. En laten we het dan nog niet hebben over het hebben van structuur, iets om naar uit te kijken en duidelijkheid. Weten waar ze aan toe zijn, wat tot een beetje zekerheid leidt.

Ik vond het heerlijk om mijn kleuters en de kinderen van groep 5/6 weer te zien. Stuk voor stuk waren ze blij om weer naar school te gaan. Blij om weer samen te spelen en samen te werken.

Door het zien van die blijde snoetjes en door het geven van intensievere instructie en begeleiding besefte ik weer eens extra waarom ik ervoor gekozen heb de logistiek achter me te laten en het onderwijs in te gaan: ik krijg hier energie van! Ik voel me nuttig, geliefd en het laat me ook iedere keer weer beseffen dat kleine stapjes al grote overwinningen kunnen zijn.

En die energie kon ik weer gebruiken om in mijn studie te steken, want dat stond niet stil. Ja, eindelijk! Na vele feedbackrondes, is dan ook mijn onderzoeksplan goedgekeurd…YES! Dit betekent dat ik nu écht kan gaan starten met het allerlaatste gedeelte van de opleiding: het afstudeeronderzoek (coöperatieve werkvormen tijdens de jullie-fase van een edi-les).

Een docent vertelde mij al dat het onderzoeksplan wellicht het meeste werk is. Ik heb het vervloekt, eerlijk waar, maar het is nu wel duidelijk wat er wanneer en hoe gedaan moet worden. Daarom heb ik heb er alle vertrouwen in dat het afstuderen gaat lukken nu de eerste stappen zijn gezet.

En om even op te biechten als werkende, studerende moeder: nu de kinderen weer op school zitten heb ik eindelijk weer meer tijd voor mijn studie 😉 O, wacht, de telefoon gaat! ….. ….. ….. Het was de school van mijn kinderen: ze gaan dicht vanwege een aantal besmettingen onder leerlingen en leraren …. #daargaatmijnextrastudietijd #ademindoordeneusademuitdoordemond

 

Liefs, Maureen

@Maureen_schrijft