FOCUS – Hi! Ik ben Saskia, moeder van Siem (10) en Olle (9), vriendin van Randy, medewerker op een makelaarskantoor én tweedejaars PABO-student in deeltijd.

Ik volg de digi-pabo bij InHolland Dordrecht en dat betekent dat je heel veel thuis doet en online. We hebben zo’n 1 keer in de 5 weken een middag en een avond les op de PABO en dat is nu dus ook thuis. Omdat ik en meerdere medestudenten doordeweeks ook nog een andere baan hebben zijn de toetsen op zaterdag gepland. Zo ook vorige week zaterdag, ik had er 2.

De week erna heerst er een gezonde spanning bij mij. Wanneer zullen de uitslagen van de toetsen binnenkomen. Zo kijk ik elke keer als ik mijn laptop open allereerst even in het toetsresultaten-systeem of het cijfer er al tussen staat. Zo ook net, voordat ik start met werken aan mijn onderzoek naar ‘de ideale school’ doe ik eerst dé check. $&#$%!@!! Niet gehaald. Terwijl ik met een schuin oog naar mijn zoontje kijk die buiten iets aan mij wil laten zien ben ik met mijn aandacht meer bij het rode cijfer op mijn beeldscherm. Dat is even incasseren, balen, vloeken, maar daarna moet je toch weer door. Ondertussen app ik mijn medeklasgenoten om te laten weten dat het cijfer online staat. Hopelijk treffen zij cijfers in het zwart. Al snel volgen de reacties. Sommigen balen, sommigen zijn blij.

Niet veel later ontvang ik een app dat de scholen nog langer dicht blijven, in ieder geval tot 9 februari. Ok, dat vraagt wat van mij als moeder, student, medewerker maar zeker ook van mij als stagiair. Want hoe pakken we dat aan? En wat betekent dit voor de praktijkopdrachten?

Siem roept: ‘Mam, mag ik even televisie kijken?’ Ik mompel: ‘ja’. Ondertussen heeft het bericht van de verlengde scholensluiting de medestudenten-app ook bereikt. Velen geven een mening of delen een mogelijke oplossing.

Ondertussen appt mijn studiemaatje, zij heeft ook een onvoldoende. Balen zeggen we tegen elkaar. We dachten het al wel, maar als het dan ook daadwerkelijk zo is, is het toch een tegenvaller. En nu weer door, dat is het moeilijkste van alles. Doorgaan na een tegenvaller. Maar ik ga ervoor! Echt, ik heb zoveel dingen al wel gehaald! Ik kan het best!

Hey, weer een app.. Een vriendin, of ik even mee ga wandelen. Kids kijken TV. Kan eigenlijk wel!