Elk jaar viert kindcentrum Impuls het kerstfeest in de Bethelkerk in Zwijndrecht. Voor het 2de achtereenvolgende jaar kan dat vanwege Corona niet doorgaan.

Voor Impuls is naast de viering van de geboorte van Jezus ook het ‘vieren’ van het samenzijn met ouders en kinderen belangrijk. Kerst is ook een feest van verbinding.

Om toch ook ouders iets daarvan mee te geven, is in het verlengde van onze ervaring met online onderwijs en livestreams, het idee geboren om een kerstfilm te maken.

Aan die film werken alle kinderen mee, maar de kinderen van groep 7 hebben de hoofdrol omdat zij normaal gesproken tijdens de Kerstviering een mini-musical mogen opvoeren.

Dit jaar heeft Impuls gekozen voor een al oud verhaal, ‘Het mooiste geschenk’, waarin Joezoef, het zoontje van 1 van de 3 wijzen, zijn vader stiekem achterna gaat om ook het Kindje geschenken te brengen.

Onderweg heeft Joezoef 3 ontmoetingen waarbij hij zijn geschenken weggeeft, zodat hij met lege handen aankomt. Maria geeft aan, dat juist zijn lege handen het mooiste geschenk voor het kind zijn.

In de film danst groep 8 op moderne muziek. In die muziek zit altijd de kerstboodschap die we als Impuls mee willen geven. Dit jaar is dat deze:

De wijzen uit het Oosten begrepen het als eerste. Zij gingen over grenzen om Jezus te vinden en te aanbidden. Welke verschillen ons ook apart houden, in welk werelddeel we ook wonen, we vinden elkaar … in liefde. Dát heeft het Kind in de kribbe ons geleerd. One planet, all human. Together, we are one in our universe.

De muziek die we hebben gekozen is van Coldplay/ BTS: My universe.