Hi! Om maar met de deur in huis te vallen… Ik heb mijn baan opgezegd!! Sterker nog, gisteren was mijn laatste werkdag. De combinatie van mijn gezin, baan en deeltijdstudie groeide me op momenten boven het hoofd. Ik moest een keuze maken.

Eén ding weet ik zeker, ik wil aan de slag als juf! Dan lijkt de keuze makkelijk. Maar een baan brengt onder andere inkomen met zich mee. Kunnen en willen we dat missen? Het antwoord is Ja. Ik heb een duidelijk plan, en dat ga ik volgen. Ik ben nu dus tweedejaars deeltijdstudent en ga me tot aan de zomer focussen op mijn studie. In het nieuwe schooljaar grijp ik de kansen die op mijn pad komen om in het onderwijs aan de slag te gaan.

Want dat ik juf wil worden bleek gisteren weer! Na een stagedag kom ik letterlijk moe maar voldaan thuis. Dat is wat ik mis aan mijn kantoorbaan. Als ik na een dag thuis kom kan ik moe zijn, maar dat is met name mentaal en in de meeste gevallen ben ik niet voldaan. Dat was gisteren wel anders. Het was de dag van de Koningsspelen!

Om 7:30 spring ik op mijn fiets om naar stage te gaan. Om 7:45 hebben we afgesproken met het lerarenteam van de bovenbouw bij de plaatselijke voetbalvereniging. We zorgen dat alles klaarstaat om ’s middags met de groepen 5 tot en met 8 de verschillende sportactiviteiten uit te kunnen voeren. Om 8:15 ga ik door naar school om mijn lessen te geven. Ik draai het lesprogramma tot 11:45. Maar voordat ik daarmee start worden de koningsspelen officieel geopend met een workout van Rico Verhoeven. Alle tafels en stoelen gaan aan de kant zodat er volop opgedrukt, geplankt, en gebokst kan worden. Niet alleen de kinderen zijn enthousiast 😉.. Ik doe lekker mee!

En daarna weer in het gareel. Want naast mijn zelfontworpen les geschiedenis in het Engels (CLIL, voor de kenners onder ons) staat er ook nog een toets op het programma. Een serieuze werkhouding van de kinderen is dus van groot belang. Dat vraagt niet alleen wat van de kinderen, maar zeker ook van mijn didactische vaardigheden. Na een mooie lesochtend is het tijd om met zijn allen naar het sportveld te gaan.

En misschien moet ik toch ook maar weer eens gaan sporten, nu ik even wat meer tijd heb. The day after: ik heb overal spierpijn en kom stijf mijn bed uit. Bedankt Rico! En voor de leerkrachten (in spé) zie de volgende link voor een uitdagende workout (én dus niet alleen voor de leerlingen)!

https://www.youtube.com/watch?v=o8m9GnlhTbQ