Het waren een aantal pittige weken. Vandaar de stilte. Het behalen van een deadline voor twee grote werkstukken vraagt om een strakke planning en veel duidelijkheid over vorm- en inhoudseisen. Alle vrije minuten heb ik hieraan besteed.

Na drie jaar keihard studeren kwam het verlossende woord op 15 juni. Ik ben geslaagd!! Ik ben officieel juf Maureen nu.

Als ik terugkijk op de afgelopen jaren ben ik trots op wat ik bereikt heb en hoe ik dit naast gezin en werk gedaan heb. Ik ben ontzettend gegroeid in mijn rol als leerkracht, heb weer heel veel geleerd over mijn eigen normen en waarden en heb de bevestiging gekregen dat dit het beroep is wat ik graag wil uitvoeren.

Nu ik afgestudeerd ben heb ik weer veel meer tijd voor mijn gezin. Mijn man en kinderen zijn dolgelukkig hiermee. Heerlijk om nu met z’n viertjes op pad te gaan of één op één met de kinderen iets leuks te gaan doen. Dat is oprecht genieten.

En wat ik ook héél fijn vind is dat ik me nu meer kan richten op de praktijk. Meer kan focussen op mijn didactiek en op alle werkzaamheden naast het lesgeven. Ik wil graag een volwaardig lid van het team worden en zijn. En laat ik nu ook net het geluk hebben om te werken in een fantastisch leuk team op een fijne school waar ik volgend jaar 3 dagen in groep 7/8 mag werken , dus ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.

Dat ik ben afgestudeerd wilt niet zeggen dat ik klaar ben leren. Het leraarschap is een leven lang leren. Een slogan waar de pabo je meerdere malen tijdens je studie aan herinnert. Maar geldt een leven lang leren niet voor alle aspecten in je leven? Vallen en opstaan, meegaan met veranderingen, mensen leren kennen, mensen verliezen, voor nieuwe uitdagingen komen te staan enz.….

Een motivational speaker zei hierover eens:

“Those people who develop the ability to continuously acquire new and better forms of knowledge that they can apply to their work and to their lives will be the movers and shakers in our society for the indefinite future.”

Wat een geluk dat ik leren leuk vind 😉 Ik ga ervoor! Ik heb er zin in! Ik ben er klaar voor!

Ik wil alle afgestudeerden heel veel succes wensen met hun baan als juf/meester. En ik wil al mijn lieve familie, vrienden, begeleiders en (oud-)collega’s bedanken voor hun geduld, wijze woorden en peptalks!! Zonder jullie was ik niet zover gekomen…..