Dag mevrouw de burgemeester

Na 30 jaar voor de klas heb ik een tas vol met bagage. Het was voor mij de reden om de opleiding schoolleider te volgen. Het vak van leerkracht is elke dag anders, maar dat geldt zeker ook als schoolleider.

Het werk als schoolleider is zo veelzijdig. Je bent een steun voor je team en een vraagbaak waar iedereen terecht kan. Je bent een leider maar ook degene die een pleister plakt bij een kind dat op het plein is gevallen. Maar wat ik het allermooiste vind, is dat ik mijn eigen visie mag meenemen en die kan inzetten om bij te dragen aan de koers die we als school varen.

Wat je aandacht geeft, groeit
In ons werk ben je elke dag met mensen en met kinderen bezig. Dat sociale en mensgerichte aspect, daar liggen denk ik mijn kwaliteiten. Een belangrijk motto van mij is: alles waaraan je aandacht geeft groeit. Dus geef vooral aandacht aan het goede en het positieve en zeker niet aan het slechte en het negatieve. Dat zit in mij. Ik vind het belangrijk om iedereen op school te kennen. Daarom sta ik vaak bij het hek om ouders en kinderen te begroeten. Een klein meisje heeft een bepaald beeld bij mijn rol op school en begroet me op haar eigen manier met: Dag mevrouw de burgemeester. Daar kan ik van genieten.

Waarom het onderwijs?
Samenwerken in een team. Verbindingen maken en iedereen meenemen in de reis naar wat komt. Het sociale, de positiviteit en geen dag die hetzelfde is. Kortom, kies maar wat jou reden is om het onderwijs in te gaan.