Onze activiteiten voor onderwijsprofessionals


Als onderwijsprofessional draag je bij aan de groei en ontwikkeling van jonge kinderen. Maar hoe zit het met jouw persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling? Daar helpen wij graag bij, omdat wij blij zijn met jou en alle andere onderwijsprofessionals zoals leerkrachten, onderwijsassistenten, schoolleiders, IB’ers en ondersteunend personeel. Werk je in het primair onderwijs bij een schoolbestuur dat aangesloten is bij Passie voor Onderwijs Drechtsteden? Dan mag je kosteloos deelnemen aan ons inspirerende en gevarieerde aanbod van activiteiten. Jij zorgt voor jouw leerlingen en collega’s en wij zetten ons in voor jouw bevlogenheid. Zo kan jij vol passie en plezier doen waar jij goed in bent.

activiteit4

Vergroot je werkplezier

Ontdek jouw unieke talenten en versterk jouw werkgeluk

Workshop: Passie en plezier in je werk

Ontdek wat goed is voor jouw passie en werkplezier
1 oktober 2024 van 15.00 tot 17.00 uur

In deze workshop onderzoek je hoe vitaal jouw werkvuurtje is en wat je kunt doen om jouw passie en plezier voor onderwijs te voeden op een manier die bij jou past.

lees meer

Workshop: Werkgeluk

Ontdek jouw ware talenten en benut ze
15 oktober 2024 van 15.00 tot 17.00 uur

Krijg inzicht in jouw ware kwaliteiten en talenten. Tijdens deze interactieve workshop doe je inspiratie op. Je ontdekt hoe je jouw kwaliteiten en talenten het beste kunt gebruiken in jouw werk. Hoe kun je jezelf verder ontwikkelen? Hoe zet je jouw inspiratie en talent (nog) beter in tijdens jouw werk?

lees meer

Tweedaagse training: Passie voor onderwijs, inclusief overnachting, diner en ontbijt

Passie en plezier in jouw werk!
6 en 7 november of 8 en 9 november 2024

Leer hoe je zelf meer grip kunt krijgen op jouw passie en plezier. Wat voedt of dooft jouw werkvuur en wat heb jij nodig om jouw vuurtje voor onderwijs lekker knapperig en vitaal te laten branden? Bekijk voor meer informatie de flyer.

lees meer

Loopbaanontwikkeling: Bevorder jouw werkgeluk en ontwikkel jezelf

Praat op laagdrempelige manier met een loopbaanadviseur of -coach over verschillende thema’s in jouw loopbaan. De vrijblijvende gesprekken gaan bijvoorbeeld over ontwikkeling, werk-privébalans, meer werkplezier krijgen, werkstress voorkomen en het benutten van jouw talenten.

lees meer
activiteit1

Vitaliteit

Zorg goed voor jezelf en onderhoud een gezonde leefstijl, zodat je bruist van energie.

Workshop: Omgaan met werkdruk en stress

Vergroot jouw bewustzijn over werkdruk, stressmanagement en werk-privébalans
13 november 2024 van 15.00 tot 17.00 uur

In de dynamische onderwijswereld heb je dagelijks te maken met veel taken en verantwoordelijkheden. Deze workshop gaat over het verlichten van de werkdruk en het inlassen van een essentiële adempauze.

lees meer

Workshop: Gezonde leefstijl gericht op voeding, beweging, slaap en ontspanning

Bevorder een gezonde leefstijl!
7 oktober 2024 van 15.00 tot 17.00 uur

Ga aan de slag met een gezonde leefstijl. In deze workshop is er aandacht voor voeding, beweging, slaap en ontspanning.

lees meer

Workshop: Financiële fitheid

Voorkom geldstress en leer grip houden op een gezond financieel huishouden
19 november 2024 van 15.00 tot 17.00 uur

“In tien stappen naar een (financieel) zonnige toekomst!” Mister Brightside neemt je mee op reis naar de zonnige (financiële) kant van het leven. Je ontdekt hoe je financieel super vitaal kunt zijn.

lees meer

Vitaliteitcoaching: Hoe fit ben jij?

Bevorder jouw vitaliteit

Als je druk bent, is het makkelijk om het contact met jouw welzijn te verliezen. Met vitaliteit coaching kun je dit contact herstellen en verdiepen. De coach of diëtiste begeleidt jou naar een evenwichtige levensstijl waar voeding, beweging, slaap en stressmanagement centraal staan. We kunnen jouw bloeddruk of glucose meten of een bodyscan uitvoeren. Door deze nauwkeurige gezondheidsmetingen krijgen we een goed beeld van jouw welzijn en monitoren we jouw vooruitgang.

lees meer

Budgetcoaching: Haal meer leven uit je geld!

Word financieel fit en leer slim omgaan met je geld

Volg een persoonlijk, financieel coachingstraject voor meer financieel welzijn. Samen met een mensgerichte, financieel specialist ga je aan de slag met jouw financiële uitdaging. Misschien wil je jouw financiële huishouden gezond maken, een plan maken, overzicht krijgen of heb je een vraag over belastingzaken. Jouw persoonlijke vraag of uitdaging staat centraal.

lees meer
activiteit2

Zelf-effectiviteit

Ontdek mogelijkheden om te groeien en ontwikkelen als professional

Workshop: Regie op vitaliteit

Zorg voor meer vitaliteit bij jouw collega’s
4 oktober 2024 van 14.30 tot 16.30 uur

Ben je op zoek naar meer vitaliteit en wil je leren hoe je dit kunt bereiken? Doe dan mee aan onze inspirerende workshop “Regie op Vitaliteit”.

lees meer

Workshop: Grip op verzuim

Herken (toekomstig) verzuim zo vroeg mogelijk
8 oktober 2024 van 14.30 tot 16.30 uur

Deze workshop gaat in op hoe jij als schoolleider zo vroeg mogelijk toekomstig verzuim kan herkennen en hoe je dit kunt beïnvloeden door het goede gesprek te voeren met medewerkers.

lees meer

Coaching (reguliere of beeldcoaching)

Ontwikkel jezelf als persoon en professional

De mensen die het onderwijs vormgeven, bepalen voor het grootste gedeelte de kwaliteit van het onderwijs. Heb jij als leraar zin in jouw werk en sta je met passie en inzet voor de klas? Heb of ben jij een schoolleider die met plezier het team motiveert? Dat is wat leerlingen nodig hebben en wat leraren, schoolleiders en bestuurders graag willen.

lees meer

Training in coachingsvaardigheden

Leer coachingsvaardigheden en begeleidingstechnieken
24 september, 8 oktober, 5 en 26 november van 09.30 - 12.30 uur

Goede coaching bepaalt het welbevinden van de starter in de nieuwe baan. Jij als ervaren leerkracht, IB’er, schoolleider of Bovenschoolse Opleidingscoördinator kunt die coachende rol op je nemen. Hoe? Dat leer je tijdens deze cursus. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van drie uur.

lees meer

Inspiratiesessie Ontwikkelkracht

Inspiratie voor het verbeteren van de onderzoeks- en verbetercultuur
3 oktober 2024 van 10.00 - 12.30 uur

Leer samen met je collega’s werken aan de onderzoeks- en verbetercultuur op je eigen school.

lees meer

Organisatieopstelling

Creëer bezieling en flow voor jezelf en jouw team

Ervaar je als schooldirecteur in je organisatie momenten van onverwachtse obstakels en onderstroom en kun je er de vinger niet op leggen? Zou je patronen willen doorbreken voor meer stabiliteit, passie, bezieling, werkplezier en flow in je organisatie? Dan is een organisatieopstelling de aangewezen methode om in te zetten. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met de organisatie-opstelling.

lees meer